זריקת ליתיום

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

16/07/2014 | 18:22 | מאת: מיטל

האם ניתן לקבל טיפול למאניה ע"י זריקת ליתיום כל שלושה חודשים?

זמן מחצית החיים (הזמן שלוקח לרמה בדם לרדת לחצי מהרמה המקסימלית) של ליתיום הוא כ-24 שעות. כדי להתמודד עם תופעות הלוואי במערכת העיכול וכדי לשמור על רמה יותר יציבה מקובל לחלק את הטיפול לפעמיים עד שלוש ביום. ליתיום קיים בצורת כדורים ונוזל שניהם לבליעה, יש כדורים עם שחרור מושהה אולם הם מתאימים לשימוש של עד פעם ביום. עדיין אין תכשיר שמאפשר שחרור של ליתיום מהשריר במשך תקופה ארוכה כל כך.

02/10/2014 | 15:26 | מאת: a

לא ראיתי או שמעתי על כאלה אף פעם

מנהל פורום סכיזופרניה