גן הגורם להתפתחות סכזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

18/07/2014 | 16:52 | מאת: שימרית

שלום, על פי מה שקראתי באחד האתרים ישנו גן בשם COMT שנמצא כגורם להתפתחות סכיזופרניה. האם ניתן לבצע בדיקה לאבחון הגן? אם כן מאיזה גיל? האם המצאות הגן מעידה בודאות על התפתחות של סכיזופרניה? תודה

לסכיזופרניה יש מרכיב גנטי משמעותי אבל ההתפתחות שלה מאוד מורכבת, לא מדובר רק בצירוף של גנים מסויימים שאיתם נולדים. גנים יכולים להתבטא או לא, גם בגלל תכונה פנימית שלהם וגם בגלל השפעה של הסביבה החיצונית. גם כשמוצאים במחקרים קשר גנטי מדובר בכך שבקרב אנשים עם סכיזופרניה יש יותר אנשים עם חומצה אמינית אחת במקום אחרת. לא כל מי שיש לו את החומצה הזאת במקום הזה מפתח סכיזופרניה. גם לא ברור שהשינוי הזה גורם לסכיזופרניה. בדיקות מיפוי גנטי לא נעשות באופן שגרתי כי הן עדיין יקרות אבל גם ביום שבו כל אחד יוכל לעשות מיפוי גנטי לעצמו במקרה הטוב ביותר נדע אם צירוף מסויים של צופן גנטי מעלה את הסיכון לחלות בסכיזופרניה לא מי באמת יפתח אותה.

מנהל פורום סכיזופרניה