סיווג בטחוני וסכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

18/07/2014 | 05:59 | מאת: ערן

שלום. אני עובד כבר חצי שנה בחברת מחשבים שאלעל עובדת איתה העבודה שלנו היא בתוך טרמינל 3 יש 2 עובדים במשמרת כאשר אחד בקרקעי ואחד באיזור האווירי על מנת להשאר בעבודה אני חייב לעבוד גם באווירי שמצריך אישור בטחוני עברתי תהליך סיווג מצידם והפסיקו אותו באמצע כי חשבו שאני כבר לא עובד יותר בנתב"ג שהבינו שאני כן התחילו מחדש את תהליך האישור הביטחוני בגלל זה אני עובד שם כבר חצי שנה ורק בקרקעי יש לציין שהייתי מאושפז רק פעם אחת לפני יותר מעשר שנים דרך הצבא ומאז שום אשפוז מטופל כבר 4 שנים אחרונות אין שום הסטוריה חריגה או אלימות או סכנה נורמטיבי לחלוטין הגוף של אלעל שנותן את האישור הבטחוני הוא גוף נפרד מהחברת מחשבים בעבודה מרוצים אני נותן תפוקה ומסתדר עם כולם השאלות שלי הם: 1.מה אני יכול לעשות אם יפלו אותי על רקע המחלה ולא ייתנו לי אישור בטחוני ובעקבותיו גם לא אוכל להמשיך בעבודה שמפרנסת אותי ואני אוהב 2.הבאתי להם את כל המטפלים והמסגרות הרפואיות שלי ולא הסתרתי דבר 3.יש כרגע גורם מאלעל בטחוני שהעביר איתי שיחה ומנסה לעזור לי אבל ההחלטה תהיה של הגורמים שמנפיקים את האישור 4.אשמח לעזרה תודה.

אסור להפלות אדם בגלל מחלה אלא אם כן המחלה יכולה לסכן מישהו בעבודה המסויימת הזו, לדוגמא לא יתנו לאדם עם מחלה מדבקת לעבוד במטבח. הפרעות נפשיות מסויימות יכולות אולי למנוע ממישהו לעבוד עם נשק אבל בדרך כלל עצם העובדה שיש הפרעה נפשית לא אמורה לפגוע באפשרות לעבוד ברוב המקצועות. אפשר לדרוש עדות לכך שאדם מטופל ומאוזן. אם מנסים לפטר אותך בגלל מחלה נסה לפנות לועד עובדים או ההסתדרות או לקבל סיוע משפטי באופן פרטי או דרך הסיוע המשפטי שניתן חינם ממשרד המשפטים.

מנהל פורום סכיזופרניה