חבר שהתברר כחולה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

13/07/2014 | 23:55 | מאת: אתי

שלום לך, אני גרושה פלוס 3 יצאתי עם גבר 8 חודשים יום אחד הבחור נעלם שבוע לא שמעתי ממנו נסיתי ליצור קשר הטלפון מנותק איחרי שבוע ענה והתחיל להספר בסיפורים לא הגיוניים בשיחה עם אחיו התברר שהוא חולה בסכיסופרניה חודש לא ראיתי מאז הוא אומר כל פעם בשיחה בטלפון שעוד מעט זה עובר לו ויחזור להיות בסדר לא הבנתי מה זה אומר התחלתי לקרוא על זה ואני מבינה שזה לכל החיים אפשר לחיות עם זה עם נמצאים בטיפול השאלה שלי היא האם כדי להיכנס לזה אני מאוד אוהבת אותו בחור מקסים מפנק וכייף לבלות איתו או שפשוט להתרחק ועוד דבר האם הוא מסוכן לא יודעת מה לעשות אשמח לקבל ממך תשובה בהקדם.

כמו שכתבת סכיזופרניה היא מחלה כרונית אבל אפשר לשלוט בה עם טיפול. רוב האנשים עם סכיזופרניה לא מסוכנים ורוב הפשעים האלימים בחברה לא נעשים ע"י אנשים עם סכיזופרניה. יש מצבים בהם המחלה גורמת לתפישה לא נכונה של המציאות או לאיבוד שליטה שיכולים להביא לאלימות, אבל הדברים העיקריים שמעלים סיכון לאלימות הם לא בהכרח המחלה אלא גורמים כמו שימוש בסמים, אלימות בעבר, אישיות אנטיסוציאלית. השיקול להיכנס למערכת יחסים הוא אישי, יש אנשים שחושבים שלהיכנס למערכת יחסים עם מישהו חולה במחלה כרונית (גופנית או נפשית) זה קשה ועדיף להתחיל מערכת יחסים רק עם מישהו בריא. יש אנשים שחושבים שאף פעם אי אפשר לדעת מה יקרה והאדם הכי בריא היום יכול לחלות או להיפצע מחר. באופן אישי נראה לי שנכנסים למערכת יחסים עם בנאדם ולא עם מחלה ומה שיותר חשוב מקיום מחלה הוא איך מישהו מתמודד איתה (מתעלם ממנה או דואג לעצמו).

מנהל פורום סכיזופרניה