שאלה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

07/07/2014 | 20:37 | מאת: אסף

שלום מטופל בסוליאן איזה תרופה מומלצת בנוסף לטיפול בדיכאון? מה ההבדל בין SSRI ל SNRI? בן 32 מאובחן סכיזופרניה.

אין אפשרות להמליץ על טיפול תרופתי ללא בדיקה. תרופות מקבוצת ה-SSRI חוסמות ספציפית ספיגה מחדש של סרוטונין, כלומר מעכבים את הפינוי של סרוטונין מהמרווח בין תאי עצב כך שיש יותר סרוטונין שיכול להיקלט בתא המקבל. תרופות מקבוצת ה-SNRI חוסמות ספיגה מחדש של סרוטונין ושל נוראדרנלין גם יחד. קיימות תיאוריות לגבי הדרך שבה תרופות נגד דיכאון פועלות אבל לא ברור מה המנגנון המדויק ומה תפקידם של סרוטונין או נוראדרנלנין בדיכאון או בטיפול בו. ההבדלים העיקריים שרואים בהשפעה הקלינית בין שתי הקבוצות היא שתרופות מקבוצת ה-SNRI גורמות יותר לעירנות ועליה באנרגיה, הן פחות גורמות לתופעות לוואי מיניות והן יותר יעילות בהפחתת כאב (אחת התרופות, סימבלטה, מאושרת לטיפול בכאב כתוצאה מפגיעה עצבית).

מנהל פורום סכיזופרניה