הבדל

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

05/07/2014 | 01:37 | מאת: אבי

מה ההבדל בלקחת למיקטל 200 מ"ג פעם אחת ביום לבין לקחת אותו בשתי מנות של 100 מ"ג (בוקר וערב)? מה האפקט? או שאין הבדל? תודה על העזרה מראש :)

זמן מחצית החיים (הזמן שבו ריכוז התרופה בדם מגיע לחצי מהריכוז ההתחלתי) של למיקטל הוא בממוצע 25 שעות. אם לוקחים פעם ביום עדיין הרמה בדם לא יורדת מחצי הרמה המקסימלית והאפקט לא יורד. בדרך כלל לטיפול כמייצב מצב רוח או נוגד דיכאון זה מספיק. בטיפול באפילפסיה לפעמים הירידה ברמה בדם היא לרמה נמוכה מדי מכדי להיות יעילה וכדי למנוע התקפים צריך לקחת את התרופה פעמיים ביום. באתר הזה (http://sepia.unil.ch/pharmacology/index.php?id=70) יש הסבר וגרף לדוגמא איך נראה ההבדל, לצערי לא מצאתי אתר בעברית.

מנהל פורום סכיזופרניה