שאלה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

30/06/2014 | 14:37 | מאת: מירב

שלום, האם תרופות הטשטוש שנותנים לפני קולונוסקופיה עלולות להוציא אדם הסובל מסכיזופרניה מאיזון? האם הן יכולות לגרום לו לדלוזיות או להתקפי פניקה? תודה.

30/06/2014 | 15:46 | מאת: מירב

שמעתי שהתרופה עלולה לגרום לבעיות ממושכות בזיכרון אצל חלק מהמטופלים (מעבר לשכחה של הבדיקה). האם אנשים הסובלים מהפרעות פסיכיאטריות כגון סכיזופרניה ודיכאון נמצאים בסיכון מוגבר לסבול מבעיה זו? שוב תודה.

בהתעוררות מהרדמה יש בלבול, יכול להיות בו מצב פסיכוטי שכולל הזיות וגם חרדה, מצב זה בדרך כלל חולף תוך מספר שעות. הופעה של מצב כזה תלויה בסוג ההרדמה, הרדמה מלאה או טשטוש, וגם בחומר ההרדמה. לפני כל בדיקה כדאי ליידע את הגסטרואנטרולוג או המרדים על המחלה והתרופות שאת לוקחת כדי שיבחרו את ההרדמה המתאימה ביותר שלא תגרום ליציאה מאיזון. בחלק מהמקרים משלבים בהרדמה חומרים אמנסטים (שפוגעים בזיכרון) כדי שאדם לא יזכור את הבדיקה. חומרים אלו לרוב משפיעים זמן קצר ולא אמורים לגרום לפגיעה נמשכת בזיכרון.

מנהל פורום סכיזופרניה