מה לעשות אם יש סירוב טיפול

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

19/06/2014 | 20:56 | מאת: מיכל

כנראה לאבא שלי יש סכיזופרניה וזאת לאחר התייעצות של אחי עם פסיכיאטר. הוא מתכחש למחלה ולא מוכן בכלל שום טיפול. אמא שלי חיה חיי גיהנום, לא ישנה (קם בלילות ומעיר את כל הבית), בהתייעצות עם כל מני גורמים אמרו לה שעד לא נישקפת סכנה ממשית לא ניתן לאשפזו בכפייה, מה ניתן לעשות ?

אפשר לטפל באדם כנגד רצונו אם כתוצאה ממחלה נפגע כושר השיפוט שלו והוא מסכן את עצמו או את הסובבים אותו. הסיכון לא חייב להיות מיידי, אם אדם מתוך מחלה לא לוקח תרופות לסוכרת הוא מסכן את עצמו באופן לא מיידי, אם הוא אינו מסוגל לדאוג לצרכיו הבסיסיים, אם הוא גורם לסבל נפשי חמור לזולת או לנזק חמור לרכוש. הוראה לבדיקה פסיכיאטרית כפויה או לאשפוז כפוי מוציא הפסיכיאטר המחוזי. הפסיכיאטר המחוזי מקבל פניות מקרובי משפחה ומברר את המצב עם הגורמים המטפלים, הוא לא יוציא הוראה ללא בדיקה של מטפל. מטפל יכול להיות פסיכיאטר, עובד סוציאלי, רופא משפחה, פסיכולוג, כלומר מי שיכול להעריך את המצב הנפשי. אפשר לבקש מרופא המשפחה אם הוא נוהג לעשות ביקורי בית, או לפנות ללשכת הרווחה ולבקש ביקור בית של עובד סוציאלי.

מנהל פורום סכיזופרניה