מדובר בסכיזופרניה או בהפרעת אישיות?..

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

16/06/2014 | 13:30 | מאת: איב

יש לי שאלה ברשותך, ידוע לי כי בסכיזופרניה אישיות האדם ניזוקה אך היא אינה מתפצלת לדמויות שונות לעומתה, הפרעת אישיות שבה קיימות שתי אישיות באותו אדם. אני דיי מבולבלת. אשמח אם תוכלי לתת לי הסבר קצר האם כשיש פגיעה באינטגרציה של תפקודי האישיות השונים, מדובר בסכיזופרניה או שהאדם סובל מהפרעת אישיות? תודה רבה

המילה סכיזופרניה הומצאה ע"י פסיכיאטר בשם בלוילר שרצה לתאר את הפיצול (סכיזו) בין הרגש למחשבה לא בגלל פיצול לדמויות שונות. במצב מהמצבים הפסיכוטיים אפשר לראות דיסאינטגרציה (התפרקות) של האגו. הפרעת אישיות היא הפרעה בה החשיבה, ההתנהגות ומנגנוני ההגנה של האדם נוקשים ולא סתגלתנים ולכן פוגעים ביכולת התפקוד, גם כאן אין שתי דמויות באדם אחד. על פי תיאוריות פסיכולוגיות אחד ממנגנוני ההגנה שלנו נקרא פיצול, במנגנון הגנה זה מחלקים את האחר ל"טוב בלבד" או "רע בלבד", ראיה של שחור ולבן. מנגנון הגנה זה הוא ראשוני ונמצא בשימוש אצל אנשים עם רמת ארגון אישיות גבולית או פסיכוטית. המצב של שתי דמויות או יותר באדם אחד נקראת הפרעת זהות דיסוציאטיבית והיא הפרעה נדירה מאוד.

23/06/2014 | 13:23 | מאת: איב

מנהל פורום סכיזופרניה