השמנת יתר כתוצאה מנטילת כדורים

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

11/06/2014 | 22:11 | מאת: מיכל

שלום, לפני שנתיים אחותי עברה התקף פסיכוטי ואובחנה כסכיזופרנית. היום היא מרגישה מצוין ורמת התפקוד שלה גבוהה. הבעיה היא שסוג הכדורים שהיא נוטלת במינון 500 גרם ליום (סרוקוול) גורם לה לתופעות לוואי שאחת מהן היא השמנת יתר. בנוסף היא סובלת מעצירות קשה. האם יש פיתרון? והאם אפשר וניתן לבקש להוריד במינון? תודה רבה מיכל

אפשר לטפל בהשמנה ביעוץ תזונתי ובפעילות גופנית. אם תופעות הלוואי מאוד קשות כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי הפחתת המינון או החלפה של הטיפול.

מנהל פורום סכיזופרניה