האם ניתן לגלות סכיזופרניה בעובר?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

11/06/2014 | 15:51 | מאת: ליאת

שלום! אני בהריון בתחילתו של חודש רביעי. יש לי אח שחולה בסכיזופרניה ודוד מצד אבא שחולה גם הוא במחלה. רציתי לדעת האם יש סיכוי לדעת אם יש מצב שהעובר יחלה במחלה חס וחלילה? אותו דוד גם לוקה בתסמונת דאון לכן האחות אמרה שאני צריכה לקבוע תור לייעוץ גנטי אך לא אמרתי מילה על הסכיזופרניה. אני לא רוצה לשאול ובסוף יהיה לי תיעוד כזה או אחר בתיק הרפואי ושיש מצב שיגלו את זה. עזרה בבקשה. מה לעשות?

14/06/2014 | 07:16 | מאת: אליאנה

אל תתבישי לשאול לצוות הרפואי באמת לא אכפת ! סכיזופרניה יכולה לעבור בתורשה באחוזים ממש קטנים. אני לא רופאה אבל שקט נפשי חשוב מאד לך ולידייך לכן אני בעד לקבל תשובות ולהירגע . אני אובחנתי כסכיזואפקטיב ויש לי ילדה לאחר האיבחון בריאה לחלוטין

אין כיום בדיקה היכולה לנבא מראש האם מישהו יחלה כך שלא יציעו לך בדיקה אם תספרי, אבל למרות הסטיגמה בדרך כלל דווקא מועיל לספק כמה שיותר מידע לצוות הרפואי. לכל תינוק יש סיכוי של 1% לפתח סכיזופרניה. אם לאחיך ולדודך יש סכיזופרניה הסיכוי שלו עולה ל-4-8%, גם עם העליה הזו רוב הסיכויים שלא יפתח מחלה.

מנהל פורום סכיזופרניה