אינווגה ומחשבות מסוכנות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

11/06/2014 | 06:32 | מאת: יוסף

יש לי מחשבות שדודה מתקשרת לכל המטפלים ונותנת להם הוראות מה לעשות. לדוגמה:אתמול האחות חקרה מה אני חושב ואחר כך קבלה טלפונים מהדודה ואמרה לה בלחץ הוא שומע אותי תתקשרי יותר מאוחר.יש חשדות נוספים לא הגיוניים ופחדים לא הגיוניים כגון שנותנים תרופות במינון גבוה בעוד שהמנון נכון.איך אפשר להפסיק את זה קספליון (אנווגה) עוזר במקרים כאלו ואיך מקבלים את הזריקות?

כדאי לדבר עם הצוות על המינון שאתה מקבל ומדוע דווקא מינון זה. אם המחשבות הן חלק ממחלה הן יפחתו עם הטיפול. קספליון (פליפרידון, שהוא גם החומר הפעיל בכדורי אינווגה) הוא תרופה אנטיפסיכוטית ויכול לעזור במצב כזה. קספליון היא תרופה במתן ארוך טווח שניתנת פעם בחודש, היא תרופה חדשה ומחירה יקר. היא נמצאת בסל הבריאות למי שסובל מסכיזופרניה או הפרעה דו-קוטבית, כדי לקבל את ההנחה יש לשלוח בקשה לאישור לקופת חולים. עוד יתרון של קספליון הוא שאפשר לתת אותה גם בשריר הזרוע ולא רק בשריר הישבן.

מנהל פורום סכיזופרניה