2 שאלות לגבי גאודון

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

04/06/2014 | 18:15 | מאת: יואב

שלום, כמה המינון המינימלי של גאודון בתוספת ל7.5 אביליפיי לטיפול בסכיזופרניה? האם יש ירידיה משמעותית ביעילות התרופה גאודון, במעבר מ-120 ל-100? אפשר להשוות את זה לירידה מ-140 ל-120 או שמתחת ל-120 זה כבר לא יעיל בצורה משמעותית? מה לגבי תופעות לוואי? איזה תופעות צפוי שהיו בעוצמה גבוה יותר אחרי סיום מעבר מ-120 ל-100? תודה.

המינון הטיפולי של גאודון הוא בין 80-160 מ"ג ביום מחולק לפעמיים ביום. היעילות תלויה בתגובה של אדם לטיפול, מאיזה מינון הוא התחיל להגיב ומה המצב הנוכחי. המינון הטיפולי של אביליפיי בסכיזופרניה הוא בין 15-30 מ"ג ביום אבל מאחר ומנגנון הפעולה שלהם שונה אי אפשר לומר בפשטות שההשפעה שלהם מצטברת ומספיק חצי מינון כזה וחצי מינון כזה. כל תופעות הלוואי אמורות קצת לרדת עם ההורדה במינון. חשוב לזכור שגאודון לא נספג טוב מהקיבה, אם לוקחים את הכדור בלי ארוחה המינון בדם הוא חצי מזה שמתקבל עם ארוחה והיעילות מאוד תלויה בהקפדה על לקיחה עם אוכל.

מנהל פורום סכיזופרניה