לפרוץ את הגבול ולהכיר אנשים בלי בעיות בריאות

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

06/06/2014 | 23:31 | מאת: adi

שלום, אני עדי, בת 41.5. עובדת כפקידה, רוקדת, מטיילת (לא רק במסגרת מועדונים חברתיים שאני הולכת אליהם), גרה בדירה משלי, ו... מתמודדת עם סכיזופרניה. הולכת למועדונים חברתיים, ריקודי עם, טיולים בארץ עם קבוצות. כרגע בזוגיות. הבחור שאני איתו בן 33 עובד במפעל מוגן ויש לו עובד זר. כשהכרתי אותו הוא עבד עם אבא שלו. אני חושבת שאנשים שאין להם בעיות רפואיות ונפשיות יכולים לעזור לנו להתרומם יותר ולפרוץ את הגבולות הצבנו לעצמנו. נכון שיש סטיגמה, אבל העניין הוא שצריך לפרוץ אותה.

06/06/2014 | 23:39 | מאת: adi

שואלת איך להעלות את הנושא בפניו? וגם... לא כל החברים שאין להם מגבלה נפשית יודעים מה המגבלה. 2 חברות שלי מאוד קרובות יודעות. כל השאר לא. יצא לי להיות בספידייטים לאנשים עם צרכים מיוחדים, ואפילו יצאו כמה דייטים אבל בסופו של דבר זה לא נמשך. רוב האנשים שהיו זה אנשים שהכרתי במועדונים שאני הולכת אליהם, וזה הרס ממש.

הנושא של מה לספר למי מאוד מורכב, כמו שאמרת יש סטיגמה אבל בדרך כלל כשרואים בנדאם שחי חיים מלאים הסטיגמה יורדת. כדאי להתייעץ בכמה שיחות עם מטפל לגבי הדרך להעלות את הנושא או להביא את בן זוגך לרופא המטפל אם יש לו שאלות.

מנהל פורום סכיזופרניה