ספיזוכרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

26/05/2014 | 13:51 | מאת: מיה

שלום לך אני בת 39 ובעלי בן 41 נשואים שלוש שנים . בעלי חולה סכיזופרניה ואנחנו מעוניינים ללכת לטיפול התחלנו טיפול אצל פסיכולוג . אבל הוא לא מרוצה שם כי הוא רק מקשיב לשיחות שלנו . פסיכיאטר הוא לא מעוניין ללכת כי הוא אומר שעשו עליו הרבה נסוים אם תרופות בעבר . הוא לא עובד יש לו כל מיני מחשבות . לא מצליח להרדם בלילה האם תוכלי להפנות אותנו למשהו לתת לנו כיוון אני מאוד אוהבת ודואגת לו . תודה מראש מיה

26/05/2014 | 14:19 | מאת: מיה

יש לציין שאין לנו כרגע ילדים והוא מקבל קצבה מביטוח לאומי

26/05/2014 | 23:00 | מאת: שלמה

טיפול פסיכיאטרי הוא בעיקרו תרופתי. אם בעלך מתנגד לתרופות הרי גם אם יפנה לפסיכיאטר אחר כל שהוא, ימשיך להתנגד. טיפול פסיכולוגי לחולה סכיזופרניה הוא מוגבל ביעילות שלו. נועד בעיקר לעזור לחולה להתמודד עם מצבו ולא להתכחש. אם קשה לו להרדם בלילה אולי כדאי לפנות לפסיכיאטר שיתן לו תרופת הרגעה מסוג התרופות האנטיפסיכוטיות.

אפשר להוסיף לטיפול הזוגי שלכם שמאוד חשוב לקשר גם טיפול פרטני (אישי) לבעלך, ניתן לפנות לפסיכיאטר שגם מטפל בפסיכותרפיה ויוכל לשלב טיפול תרופתי וטיפול בשיחות.

01/06/2014 | 20:56 | מאת: סכיזו.

אמרה בפירוש חי מקצבת ביטוח לאומי! פגישה אחת עם פסיכיאטר עולה כ 700 ש"ח (אתם החלטתם לא אני :)) ואת שולחת אותו לסדרה של טיפולים? "הלו, זה רדיו?"....

מנהל פורום סכיזופרניה