התייעצות ושאלה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

23/04/2014 | 04:08 | מאת: דודו 111

שלום אני מאובחן כסובל מ double depression dysthymsia והפרעת אישיות נמנעת או הימנעותית וחרדה חברתית ו OCD וחרדה . אני מטופל בתרופות הבאות : 1. Seroquel 800 mg ביום . 2. Lustral 200 mg ביום . אני כבר לוקח לוסטראל 115 ימים . 3. Lamictal 300 mg ביום . אני כבר לוקח למיקטל 99 ימים . 4. Miro 45 mg ביום . אני כבר לוקח מירו 38 ימים . 5.Promthazin 25 mg כפול 4 פעמים ביום . 6. Clonex 0.5 mg כפול 4 פעמים ביום . הפסיכיאטר שלי אמר שניתן להוסיף Abilify 2.5 mg ביום אבל אני לא יכול לקנות אביליפיי באופן פרטי כי הוא יקר מאוד וגם אני חושש מתופעות לוואי שליליות שלו כגון אקטיזיה ותופעות אקסטרה-פרמידליות , וגם לא אקבל אישור ממשרד הבריאות לאביליפיי בגלל שאני מקבל SEROQUEL . יש לציין שאני מקבל מודאל 50 מ"ג פעמיים ביום לטיפול בבחילות והקאות . יש לציין שאחרי כל התקופה הזאת של לקיחת הטיפול שהוזכר למעלה אני עדיין סובל מדיכאון קשה ומשתק וקטלני ביותר , אין לי תיאבון בכלל ומעביר ימים בלי לאכול , אני מזניח את עצמי את ההיגיינה שלי ומעביר ימים בלי להתקלח אין לי מוטיבצייה לשום דבר , אני מרגיש אי- שקט וחוסר שקט דמוי אקטיזיה , לא יודע להתרכז בדבר ומעשן סיגריות בשרשרת . ואני עדיין סובל מ OCD גם התנהגותי וגם מחשבתי , אני גם סובל מטראוומה ממקרים שקשורים אליי והתרחשו בעבר שלי וכאשר אני ישן אני חולם חלומות טראוומטיות על מקרים טראוומטיים שקרו בעבר . רציתי לשאול האם הגיע הזמן לעשות שינוי בטיפול התרופתי מאחר ואין הטבה ? וכמה זמן צריך לעבור כדי לשקול שינוי בטיפול התרופתי ? ואם יש צורך בשינוי הטיפול התרופתי אז איזה שינוי את מציעה ועשוי להועיל לי ?

אין אפשרות להמליץ על טיפול ללא היכרות עם ההיסטוריה הרפואית ובדיקה, כדאי לשאול את הפסיכיאטר המטפל לגבי משך הזמן שהוא ממליץ להמתין לפני החלפה.

מנהל פורום סכיזופרניה