עייפות מלפונקס

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

21/04/2014 | 15:41 | מאת: רונן

אני נמצא בחופש אצל הורי לקראת סיום אשפוז של כ-4 חודשים. ניסו לתת לי כמה סוגי שונים של תרופות ולבסוף החליטו לתת לי לפונקס. שכחתי לציין דבר חשוב-הייתי סובל מאוד! מעייפות לפני האשפוז וניסו לתת לי כדורים לא מעייפים ברובו. אמרתי ברובו כיוון, שכעת נותנים לי לפוקנס והוא מעייף אותי מאוד, נמאס לי מעייפות! אמרתי לפסיכיאטר שלי על זה והוא הציע לקחת את הלפונקס לפני השינה.השאלה שלי - עד כמה זה יעזור? אתמול ישנתי 10 שעות כאשר הלפונקס עדיין היה מחולק לערב ולבוקר(ולא הכל בערב).

לפונקס גורמת לעייפות רבה, אצל חלק גדול מהמטופלים בה מצב העירנות משתפר עם הזמן אחרי שיש הסתגלות לתרופה. לקיחת התרופה רק בערב תגרום לפחות עייפות במהלך היום. עם השיפור במצב יש אפשרות של הפחתת המינון למינימום שעדיין יש לו השפעה טיפולית.

מנהל פורום סכיזופרניה