תרופה באוכל

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

24/04/2014 | 00:18 | מאת: יפהלה

אחי(30)אושפז בכפיה ואובחן בעל סכיזופרניה. קיבל כדורים נטל מעט והפסיק. הדרדר ואושפז שנית.מסרב ליטול אותם. הורי שמים לו באוכל(בקערית עגבניה או חילבה) בלי ידיעתו כיוון שמפחדים מהדרדרות נוספת שתביא לאישפוז ונאמר להם שכל אישפוז מחמיר יותר את המצב.לא דיווחו לביטוחלאומי כיון שעובד ונוהג. א) האם להמשיך לתת לו כך בערמה? ב) אם לא הנ"ל אז כיצד אפשר להביא לו התרופה? ג) האם שיחה עם עו"ס לתמיכה במשפחה בקו"ח/מסגרת אחרת מחיבת את העו"ס לדווח לביטוח לאומי? ד) האם יתכן שיש טעות באבחנה ומה שיש/היה לו זו פסיכוזה עקב נטילת סמים?(שלא הכחיש זאת.) תודה רבה

א. מבחינה אתית אסור לתת לאדם תרופה ללא ידיעתו, בנוסף, אם הוא יגלה זאת הוא יתקשה לתת אמון במשפחה בהמשך. ב. אפשר להמשיך ולדבר איתו על היתרונות שבטיפול והחסרונות שבמצב לא מאוזן, לדוגמא קושי למצוא עבודה או להתמיד בלימודים. אם קיימת סכנה לעצמו או לסביבתו אפשר לבקש טיפול מרפאתי כפוי ואז לתת טיפול ארוך טווח בזריקה. ג. קיימות מסגרות בכל הארץ של תמיכה במשפחה ומאוד מומלץ לפנות אליהן. קשה להתמודד עם בן משפחה חולה, בעיקר אם הוא מסרב לקבל טיפול. עו"ס מחוייבת לדווח כמו כל גורם מטפל אחד אם היא מתרשמת מסכנה לו או לסובבים אותו. הסכנה לחסרי ישע (קטינים, קשישים) אינה חייבת להיות מיידית, לדוגמא, אם יש בבית ילד שיכול להינזק רגשית מקרוב משפחה חולה שגר איתו היא חייבת לדווח לשירותי הרווחה. בכל מקרה אפשר לשאול את העו"ס אם היא מחוייבת או מתכוונת להעביר מידע ולמי. דיווח לביטוח לאומי נעשה לצורך בקשת קצבה או שירותי שיקום ואילו זכויות, לא חובות. ד. יכול להיות, פסיכוזה יכולה להיגרם על ידי שימוש בסמים, אבל הדבר לא שולל לגמרי קיום סכיזופרניה עד שלא רואים את המצב ללא שימוש.

מנהל פורום סכיזופרניה