החזר מביטוח לאומי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

05/04/2014 | 06:10 | מאת: ערן

שילמתי לביטוח לאומי סכום של 5 אלף על חודשים שלא עבדתי בשנים שעברו. זאת בתקופה שלא הייתי מטופל ולא יכולתי לעבוד עקב הסכיזופרניה. כיום אני נמצא בתהליך תביעה עם משרד הביטחון שיכירו בי כנכה צה"ל אם זה לא יצליח אני אתחיל בתביעה עם ביטוח לאומי השאלות שלי הן 1.האם ביטוח לאומי מכיר בכל חולה סכיזופרניה או שיש חולי סכיזופרניה שמתפקדים טוב שלא מקבלים אחוזי נכות האם מסתכלים גם על מצבם לפני הטיפול 2.האם אני יכול לקבל את ה 5 אלף שלי בחזרה כי המצב שלי היה רע ולא יכולתי לתפקד

1. ההכרה בביטוח לאומי מתחלקת לשני שלבים, הכרה במחלה עצמה והכרה באי כושר עבודה. אדם שהוכר כנכה יקבל הטבות נלוות אבל אם כושר העבודה שלו לא נפגע הוא לא יקבל קצבת נכות. כושר העבודה נקבע לפי מצב נוכחי, אם אדם לא יכול היה לעבוד בגלל המחלה לפני שהגיש תביעה הוא יקבל החזר רטרואקטיבי על התקופה שבה לא עבד. 2. אם יכירו בכך שבאותן שנים היית חולה ולא עבדת בגלל המחלה כנראה שיכירו בכך שהגביה נעשתה בטעות ויחזירו לך את הכסף.

06/04/2014 | 19:04 | מאת: ערן

הייתי חייב. תודה.

07/04/2014 | 11:19 | מאת: ספיר

ביררתי את העניין עם חברה למימוש זכויות שעזרה לי בזמנו (החברה המרכזית למימוש זכויות) וזה מה שהבנתי: 1)ביטוח לאומי מכיר בנכה מהיום שהגיש תביעה לנכות ומקסימום לשנה אחורה, כך שלא תקבל את תשלומי הביטוח ששילמת על כל השנים. 2)סכיזופרניה היא מחלה שניתן לקבל בגינה קיצבה אולם ניתן בהחלט שלא לקבל בגינה קיצבה, הדבר תלוי במידת חומרת המחלה והשפעתה על המצב התפקודי. מקווה שעזרתי

16/04/2014 | 22:48 | מאת: ערן

בת כמה את והאם את פנויה מחפש זוגיות:)

מנהל פורום סכיזופרניה