זיפרקסה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

04/04/2014 | 16:30 | מאת: אנונימי

שלום רב יש לי שאלה מעט מוזרה. בעבר הייתי מטופל בזיפרקסה וולוטאב לתקופה של כחצי שנה בערך, חשוב לציין שאיני חולה סכיזופרניה ומטרת נטילת התרופה הייתה עלייה במשקל, עקב תת משקל וחוסר תיאבון שאני חווה מאז ומעולם. לאחר נסיונות רבים לעלות במשקל בעזרת דיאטנית שכשלו, החליט רופא לתת לי את התרופה, ואכן עליתי באותה תקופה בערך 10 קילו, ודי בקלות. הפסקתי לקחת את התרופה מכיוון שחששתי מההשלכות שלה, ועד היום אינני יודע אם התרופה מזיקה, מסוכנת , ואיך היא משפיעה על אדם שאינו חולה סכיזופרניה, אשמח לדעת את דעתך המקצועית , ומקווה שהשאלה לגיטימית , תודה רבה מראש.

זיפרקסה מאושרת לטיפול בסכיזופרניה, הפרעה דו-קוטבית ודיכאון, לעתים היא ניתנת מחוץ להתוויה לאנשים עם הפרעות אכילה. ההשפעות של התרופה דומות על אנשים עם ובלי סכיזופרניה. הסכנה העיקרית בנטילה לטווח ארוך היא ההשפעות המטבוליות: עליה בתיאבון ובמשקל, עליה ברמת סוכר בצום, עליה ברמת השומנים בדם. תסמונת מטבולית לאורך שנים מעלה את התמותה והתחלואה במחלות לב וכלי דם (התקף לב, שבץ וכו'). התופעות המיידיות השכיחות הן ישנוניות וטשטוש.

מנהל פורום סכיזופרניה