שאלת המשך , אוסטאופורוזיס .

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

23/03/2014 | 11:34 | מאת: לינה

אימי סובלת מכאבים חזקים בחזה ובגב שנה . גילו שיש לה אוסטאופורוזיס רק לפני כשבוע ושלחו אותה לבדיקות . היא מטופלת שנים בכדורים אנטי פסיכוטיים . כמובן שמצד הרופאים יש זלזול מוחלט בכאבים שלה ואומרים לה כל הזמן להפסיק לבוא למרפעה . מה לעשות ?

24/03/2014 | 06:06 | מאת: אליאנה

לא לוותר הגיוני שיש לה כאבים ותופעות הלוואי של התרופות ידועות לכל תיידעי את רופאי המשפחה ושייפסירו להתכחש לעובדות.

יכולות להיות מספר סיבות לכאבים בחזה ובגב, אוסטיאופורוזיס היא אחת מהן. על רופא המשפחה לבצע בירור של כל הסיבות האפשריות. התרופות האנטי פסיכוטיות יכולות לגרום לכאבים בשרירים במינון גבוה, גם אפשרות זו יש לברר. אם כל הבירור העלה שאין סיבה גופנית לכאבים, גם מתח, מצוקה נפשית או דיכאון יכולים לגרום לכאבים פיזיים. בכל מקרה כמובן שזילזול אינו במקום ויש לתת מענה לסבל.

מנהל פורום סכיזופרניה