עזרה - אף אחד לא עונה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

10/03/2014 | 23:50 | מאת: חנה

מה עושים? אנחנו אובדי עצות? היה בגהה התייחסו אליו ואלינו נורא. פשוט התעלמות מוחלטת. העולם שלנו חרב וכאילו לאף אחד לא אכפת. בשום בית חולים אחר לא מקבלים אותנו כי אנחנו שייכים לגהה. הרופא המטפל ניסה עד עכשיו שתי תרופות אבל הכל כל כך לאט, כאילו הוא לא סובל. כרגע בהתקף חריף, תוך כדי הטיפול. הפסיכיאטר אמר שביום ראשון ישקול אם להעלות מינון. מדוע אין מקום נורמלי, כמו חדר מיון שאפשר לטפל בהתקף חריף, שיש עם מי לדבר, שרואים רופא כמה פעמים ביום ועוקבים על התפתחות הסימנים. בגהה אם אתה רואה רופא פעמיים בשבוע זה טוב ואם הרופא מדבר איתך ברצינות זה בכלל נס. הוא כרגע לא מסוכן לעצמו או לסביבה, זו ההערכה, אבל הוא בעצם לא מטופל. הוא כל כך סובל ואין לנו איך לעזור. כל עיצה, מוסדות, רופאים אנושיים, קבוצות תמיכה לנו ההורים, כל עצה שלא תהיה תתקבל בברכה. תודה רבה לכל מי שיענה עם נסיונו

11/03/2014 | 06:02 | מאת: אליאנה

ניתן לפנות לעמותת אנוש הן יעזרו למשפחה

קשה לראות מישהו קרוב כשהוא כל כך סובל, בעיקר ילדים. בחלק מבתי החולים יש במרפאות קבוצות תמיכה להורים. הרבה פעמים לתרופות לוקח זמן לעבוד ולכן לרוב אין תועלת בבדיקה של רופא מספר פעמים ביום כדי להעריך מחדש את הטיפול התרופתי. אם המצב לא משתפר וטיפול במרפאה לא מספיק אפשר לשקול טיפול באשפוז יום שהוא יותר אינטנסיבי. משרד הבריאות מפעיל מספר מרכזי יעוץ למשפחות של אנשים עם מחלת נפש המפוזרים ברחבי הארץ: http://www.health.gov.il/subjects/mental_health/rehabilitation/rehab_sub/families/pages/default.aspx קיימים מרכזי סיוע למשפחות של אנוש מיל"ם: http://www.enosh.org.il/Index.asp?CategoryID=737 אתר ממ"ן נותן מידע למשפחות: http://www.maman.org.il/

מנהל פורום סכיזופרניה