חולה סכיזופרניה פסיכוטי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

08/03/2014 | 15:14 | מאת: אח דואג

שלום דר יש לי אח חולה סכיזופרניה שהתנהג בצורה מוזרה בזמן האחרון וניראה כמי שמנותק מהמציאות.(יכול שהפסיק לקחת תרופות) בעקבות מצבו נלקח לבדיקה פסיכיאטרית כפויה והוחלט (כפי שנאמר לי) שהוא במצב פסיכוטי אך בגלל שאיננו מראה מסוכנות שוחרר מביהח כעבור מספר שעות ויצא מהארץ (לחול) אני חושש למצבו ויש לי מספר שאלות:(אבקש שתעני בנפרד) 1.האם מקובל לשחרר ולא לאשפז אדם הסובל מהתקף פסיכוטי? (יש לו הסטוריה של אישפוזים בחול ובארץ) 2.האם אדם במצב פסיכוטי יכול לתפקד באופן עצמאי ולדאוג לצרכיו? 3.אני חושש לאבד את הקשר איתו בשל מצבו. האם לפי דעתך יש צורך לדאוג שהוא יהיה מאושפז במצבו?(למרות היותו אדם חופשי) 4.כמה זמן יכול להימשך התקף פסיכוטי שלא מטופל (בתרופות)? האם אפשרי שהפסיכוזה תימשך תקופה ארוכה או שנים? (מבחינה תאורטית) 5.האם יש סיכון מסוים שהוא יפתח התנהגות אלימה (בלתי צפויה) או מחשבות אובדניות בשל מצבו הפסיכוטי? תודה על התייחסותך

1. חוק יסוד כבוד האדם וחירותו קובע שאין מגבילים את חירותו של אדם ולכן אשפוז בכפיה יכול להיעשות רק אם יש סכנה מיידית לעצמו או לסובבים אותו כתוצאה ממחלה נפשית הפוגעת בשיפוט. מצב פסיכוטי לכשעצמו אינו מספיק כדי לכפות על אדם אשפוז, הרבה פעמים אין צורך בכך וחלק גדול מהאנשים במצב פסיכוטי מקבלים טיפול במרפאה. 2. מצב פסיכוטי הוא שם כללי, יש אנשים שהם במצב פסיכוטי מאורגן, לדוגמא עם מחשבות שווא פרנואידיות, והם עצמאיים ודואגים לצרכים היומיומיים שלהם, ויש אנשים שנמצאים במצב פסיכוטי לא מאורגן ואז הם לא מסוגלים לדאוג לצרכים שלהם. נשמע שאחיך היה מספיק מאורגן כדי לקנות כרטיס טיסה, לנסוע לנמל, לעבור את הבידוק הבטחוני, לשבת בטיסה, וכו'. 3. אין אפשרות להעריך מה מצבו מרחוק אבל כדאי לנסות למצוא אותו כדי לראות מה שלומו והאם אפשר להביא אותו לקבל טיפול. 4. התקף פסיכוטי ללא טיפול יכול להימשך מספר שבועות עד מספר חודשים. יש אנשים שנמצאים במצב פסיכוטי כרוני במשך שנים. 5. אם כחלק מהמצב הפסיכוטי יש לו מחשבות שווא על כך שמישהו רוצה לפגוע בו הוא עלול להיות אלים, לפעמים במצב פסיכוטי הסבל כל כך גדול שמופיעות מחשבות אובדניות, אבל קשה לנבא מראש אם דבר כזה יקרה לאחיך.

מנהל פורום סכיזופרניה