יעוץ והפנייה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

01/03/2014 | 19:37 | מאת: ח

שלום דוקטור,אחי התחיל לפתח בשנה האחרונה התנהגות שנראית לי סכיזופרנית,היו לו שני התקפים שבאחרון מהם הוא פשוט ברח מהבית מתוך אמונה שרודפים אחריו ושכל העולם מצוטט לו הוא דאג להשמיד את כרטיסי האשראי שלו ויצא בלי טלפון כדי שלא יעקבו אחריו,אחרי שלושה ימים הוא חזר כולו תשוש ולא כל כך מתקשר,מאז הוא חזר לשגרה(זה קרה לפני כ-5 חודשים) אבל עכשיו הוא שוב מתחיל בהתנהגות המוזרה,רציתי לדעת איך לדבר אתו על הנושא בלי שיחשוב שגם אנחנו נגדו ולאיזה מרכז או בית חולים כדאי לפנות לטיפול,ואם יש מרכז אבחון באשדוד. תודה וסליחה על המכתב הארוך!

אפשר להביא אותו לבדיקה במרפאה הציבורית לבריאות הנפש באשדוד (רח' סטרומה 5), או לפסיכיאטר בקופת חולים באזור, או לחדר מיון בבית חולים. כדאי לדבר איתו על מה שמציק לו ולשכנע אותו שאפשר לעזור לו עם טיפול.

01/03/2014 | 20:58 | מאת: ח

האם זה נכון לדבר איתו עכשיו שהוא באמצע המצב הזה או שכדאי לחכות כמה ימים ורק לפקוח עליו עין עד שירגע ויחזור לעצמו ואז לקחת אותו לטיפול,אני מפחדת שאם נדבר איתו עכשיו הוא יחשוב שאנחנו נגדו או שהוא יברח שוב..

מנהל פורום סכיזופרניה