אשפוז כפייתי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

25/02/2014 | 18:03 | מאת: ברור

האם ניתן לרופא או לקרוב משפחה לאשפז בכפייה מטופל חולה שאיננו מהווה סכנה לציבור ולא לעצמו חשוב לציין כי החולה לא רוצה אישפוז תודה

26/02/2014 | 07:11 | מאת: ארנון

מי שמוסמך לאשר אשפוז כפוי הוא הפסיכיאטר המחוזי , בהתאם לחוות דעת של פסיכיאטר שבדק את האיש. קרוב משפחה או רופא אחר כל שהוא, לא מוסמכים להחליט על אשפוז כפוי.

הוראה לאשפוז כפוי רשאי להוציא רק הפסיכיאטר המחוזי, הוא מוציא אותה על סמך בדיקה שבדק פסיכיאטר מומחה שמונה על ידו. כדי שהפסיכיאטר המחוזי יוציא הוראה לאשפוז כפוי דחוף יש לקיים את שני התנאים: 1. אדם חולה וכתוצאה ממחלתו פגום, במידה ניכרת, כושר שיפוטו או כושרו לביקורת המציאות. 2. הוא עלול לסכן את עצמו או את זולתו סיכון פיזי מיידי. ניתן להוציא הוראה לאשפוז כפוי לא דחוף אם: 1. אדם עלול לסכן את עצמו או את זולתו, סיכון פיזי שאינו מיידי או 2. יכולתו לדאוג לצרכיו הבסיסיים פגומה בצורה קשה או 3. הוא גורם סבל נפשי חמור לזולתו, באופן הפוגע בקיום אורח החיים התקין שלו או 4. הוא פוגע פגיעה חמורה ברכוש.

מנהל פורום סכיזופרניה