סכיזופרניה

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

25/02/2014 | 17:08 | מאת: מתעניין

שלום האם את מסכימה עם ההגדרה שסכיזופרניה היא תוצאת עודף מטבוליט של אדרנלין? תודה

עדיין לא ידוע מהי הדרך בה מתפתחת סכיזופרניה, מקובל לחשוב שמעורבים בהתפתחות המחלה מספר מעבירים עצביים (נוירוטרנסמיטרים), דופמין נחשב לעיקרי ביניהם. תאוריית האדרנוכרום הועלתה בשנות החמישים אולם ירדה מהבמה עם גילוי התרופות האנטיפסיכוטיות הראשונות - חוסמי הרצפטור לדופמין. קישור למאמר על ההיסטוריה של תאוריית האדרנוכרום: http://psycnet.apa.org/journals/hop/13/2/178.html

מנהל פורום סכיזופרניה