זיהוי

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

24/02/2014 | 22:10 | מאת: מאיר

שלום וברכה ...שאלה שמאוד מעניינת אותי...ידוע שיש קבוצה קטנה באוכלוסיה שנמצאת בסיכון לסכיזופרניה השאלה שלי היא איך ניתן לזהות למי עלול להדלק המחלה ולמי לא? איך לדעת מי אין לו סיכוי לחלות ולמי יש סיכוי?זה לפי אופי ? לפי עבר של החיים? לפי קשיים? (אני לא מדבר על מי שבשלבי התפתחות .. או שכבר פיתח את המחלה מי עלול להיות קשור לזה ומי לא..) מקווה שיצליחו להבין תשאלה..מחפש תשובה הרבה זמן..תודה מראש...

כיום אין דרך לדעת מי יפתח מחלה ומי לא. גורמי סיכון לפתח מחלה הם קרובי משפחה שחלו במחלה, סיבוכים בהריון או בלידה, פרידה של הורים בגיל צעיר, גדילה במוסדות, משפחה עם תפקוד נמוך, שימוש בסמים. יותר שכיח שיפתחו מחלה אנשים עם מאפיינים אישיים כמו הסתגרות חברתית, קושי בקשרים חברתיים, פסיביות, התנהגות אלימה.

מנהל פורום סכיזופרניה