סרוקוול

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

24/02/2014 | 14:02 | מאת: סכיזו

שלום הפסיכיאטר רוצה להחליף לי את הטיפול מרספרדל זריקה לסרוקוול בעקבות רמת פרולקטין גבוה קראתי את התופעות לוואי של הסרוקוול באינטרנט ונתקפתי חרדה איך נותנים תרופות עם כל כך תופעות לוואי כמו סוכרת? ומה עלי לעשות כדי לקבל תרופה עם כמה שפחות תופעות לוואי ובטח שלא כל כך קשות כמו סוכרת? והאם את יכולה להמליץ על תרופה כזאת? תודה

אין אפשרות להמליץ על טיפול ללא בדיקה. לכל תרופה עלולות להיות תופעות לוואי, כפי שריספרדל עלול לגרום לעליה בפרולקטין, סרוקוול עלול לגרום לסוכרת. בשניהם מדובר באחוזים קטנים, לא בהכרח תפתח סוכרת. בכל מקרה מומלץ לבצע בדיקות אצל רופא המשפחה מדי שנה כדי לראות אם קרו שינויים במטבוליזם של סוכרים או שומנים.

מנהל פורום סכיזופרניה