איך להביא חולה שכבר קיבל טפול העבר שירצה לקבל שוב

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

23/02/2014 | 15:03 | מאת: יוסף

בעבר קיבל טפול והפסיק סיפר לנו אתמול שהשבכ' רודף אותו נכנס למחשב שלו פוגעים לו ברכב וכו' .ניסינו לדבר ולהזכיר שחשוב לטפל שוב אבל לא מוכן לשמוע ואומר שאם לא נעזור ונבקש פגישה עם ראש השבכ'הוא ינתק מגע .הבחור עובד ומתפקד אבל האילוזיות חזרו ואנחנו לא יודעים מה להגיד לו כדי שיהיה מוכן ללכת שוב לטיפול

אפשר לדבר עם המרפאה או הרופא שטיפל בו שיזמין אותו לפגישה. אפשר לפנות למישהו שהוא סומך עליו שישכנע אותו. אפשר לברר אם המצב מפריע לו באיזו שהיא דרך, לדוגמא אם בעבר המחשבות גרמו לכך שהפסיק לעבוד, לומר לו שכדאי לו ללכת לבדיקה כדי שלא יאבד את העבודה.

מנהל פורום סכיזופרניה