ק.

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

24/02/2014 | 14:39 | מאת: אייל

אשמח לקבל הסבר ופירוש על תסמינים שליליים וחיוביים במחלת הסכיזופרניה . תודה

סימנים חיוביים - חיוביים במובן תוספת לחוויה הבסיסית: קיימת חוויה מועצמת של מציאות פנימית והיא נחוות כמציאות חיצונית. הסימנים כוללים אמונות שאינן נכונות במציאות החיצונית או הזיות שהן תחושות חושיות שנחוות ללא גירוי מבחוץ. סימנים שליליים - שליליים במובן של חוסר מהחוויה הבסיסית: צמצום רגשי שיכול להתבטא בצמצום הבעות הפנים, תנועות ספונטניות וקשר עין, צמצום בהבעת רגש ותחושת קהות רגשית, קושי לחוות קשר אינטימי. צמצום קוגניטיבי שיכול להתבטא בירידה בכמות ותוכן הדיבור, קושי בארגון החשיבה. אפתיה שיכולה להתבטא באדישות, הזנחה של הגיינה אישית, חוסר חשק ומוטיבציה, חוסר הנאה. ירידה בעניין, בפעילות הפנאי, בקשרים חברתיים.

מנהל פורום סכיזופרניה