מה ההסתברות שאחלה בסכיזופרניה?

דיון מתוך פורום  סכיזופרניה

15/01/2017 | 03:22 | מאת: מישהו

שלום אחי התאום חולה בסכיזופרניה. אנחנו לא זהים. מה הסיכוי שגם לי יהיה? התחלתי לעשן גראס לפני שנה (בן 27) פעם בשבועיים חצי גוייט ולא יותר בסופשים. עד כמה הסיכויים שלי עולים? הייתי שמח לשמוע קצת אחוזים כדי לדעת רמת סיכון תודה

הסיכוי של תאום לא זהה של מי שחלה בסכיזופרניה לחלות גם הוא - 17%. קנאביס הוא חומר הלוצינוגני ועלול לגרום לפסיכוזה. אין תמימות דעים לגבי היכולת של קנאביס לגרום להתפרצות של סכיזופרניה אבל כן מוסכם שהוא גורם להקדמה של מספר שנים בפריצה של המחלה אצל מי שיש לו פגיעות לכך. אין מספר אחוזים מדויק אבל מי שנמצא בסיכון לחלות בסכיזופרניה לוקח סיכון בשימוש בחומרים שעלולים לגרום לפסיכוזה.

מנהל פורום סכיזופרניה