קוצר נשימה כתוצאה מטיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  שיקום נשימתי

01/02/2015 | 20:45 | מאת: דנה

היי, התחלתי טיפולי פוריות, פעם ראשונה בגונאל אפ, 112.5 מ"ל, ביום השלישי לזריקות כבר התחלתי להרגיש קשיי נשימה, שלחו אותי למיון, כל הבדיקות יצאו תקינות. רנטגן, בדיקות דם וכימיה, CT וא.ק.ג. לכן המשכתי עם הזריקות. ביום החמישי חזרתי שוב לביקורת עדיין עם קשיי נשימה, שוב חזרתי למיון ששם עשו לי בדיקות חוזרות כולל בדיקות לקרישיות הדם וגם הם יצאו תקינות. במרפאת פוריות השחלות שלי נבדקו והכל יצאו תקין. בלית ברירה הפסיקו לי את הטיפול של הגונאל אף. האם יכול להיות שאני אלרגית לתרופה והיא גורמת לי לקשיי נשימה ועדיין לא רואים את זה בצילומים ובבדיקות? כי הכל יצא תקין. מה יכול לגרום לקשיי הנשימה ?

בהחלט יכול להיות שאת אלרגית לאחד המרכיבים של התרופה וזה סוג הדברים שלא רואים בבדיקת דם או בהדמיה כמו צילום ריאות. כיווץ הסימפונות יתבטא בבדיקת תפקודי ריאות. כמו כן ממליצה ללכת לאלרגולוג

מנהל פורום שיקום נשימתי