השפעות טיפול

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

02/10/2015 | 15:34 | מאת: מטופלת

היי אני מטופלת כשנתים.. במהלך התקופה עברתי תהליך טוב ועשיתי המון שינויים והשגתי יעדים טיפוליים שהצבתי לעצמי. לאחרונה נכנסתי בצורה פתאומית למצב דיכאוני (עדיין לא אובחנתי, אך יש לי חשש כבד וכך גם למטפלת שלי). יש לי חוסר תיאבון, ירידה חדה במשקל, עצבות, חוסר עניין ועוד, כבר תקופה ארוכה. אני באמת לא מצליחה להבין מדוע זה קרה לי..ונראה לי שגם הפסיכולוגית שלי לא מצליחה להבין מה קרה פתאום. האם טיפול יכול להוביל למצב דיכאוני?

היי מטופלת טיפול מעלה לעיתים במהלך שלביו ג-ם נקודות כואבות. לפעמים מתקלפים שכבות של הגנות ואז מגיעים ללב "הפצע" ושם, כאשר כואב עלולה להיות תחושה של עצב או גם דיכאון. הייתי במקומך מנסה להבין עם המטפלת האם נגעתן במשהו כזה לאחרונה שפתח את "הפצע"...אם כן חשוב לדעת שלרוב זהו מצב זמני והעצב כמו גם הדיכאון עוברים... בכל אופן חשוב שתדעי שישנה גם אפשרות של טיפול תרופתי גם אם לתקופה זמנית שגם הוא עוזר לעיתים כאשר נמצאים באיזשהו דיכאון במיוחד אם כזה שקורה פתאום ללא טריגר במציאות. ליאת.

08/10/2015 | 15:54 | מאת: מטופלת

תודה על תשובתך. האם ניתן לקבל טיפול דרך רופא משפחה או שיש לפנות לפסיכיאטר?

מנהל פורום פסיכותרפיה