זוגיות.מתי!

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

27/08/2015 | 00:11 | מאת: דינה

שלום, הנני בת34 בחורה שנורא רוצה זוגיות וחתונה וזה עדיין לא מצליח לי, שמיותר לציין שאני בעלת אינטלגנציה ואופי ומודעות עצמית מאד גבוהים. מרגישה מאד מוכנה לחתונה .. סיימתי טיפול שנמשך חמש שנים אצל פסיכותרפסתית שעסק בעיקר על הקשר שלי עם אמא, וכל מיני תהליכים ונקודות לא כל כך טובות שעברתי בבית וכמובן על עניין הזוגיות, אבל בשורה התחתונה זה עדיין לא קורה עם כל הרצון המודע ,וכנראה יש עדין חסימות ,פחדים שלא ברור לי עד כמה הם חזקים מושרשים בתוכי שמונעים ממני להתקדם.שלא משנה כמה דייטים אעבור וקשרים זה לא יצליח,וזהמאד מתסכל ,תמיד מוצאת סיבה להתנגד ולהתרחק מהקשר מהדייט, כי לבד אני הרבה יותר משוחררת חופשיה ,,,מצד שני לא בא לי להשקיע עוד כסף ועוד זמן ועוד... עייפתי מזה ומאוכזבת שבעזרת טיפול לא צלחנו. מצד שני אני מתלבטת מה יותר מקצועי לאיזה כיוון ללכת? לאיש מקצוע (פסיכולוג, פסיכותרפיסט..) או שיש כל מיני אנשים שמתעסקים בנושאים אלה שמציעים את עצמם באינטרנט( מתמחים וחסרי השכלה .) לא בא לי להמשיך את הלבד,רגשית אני יודעת שאני חסומה אז מה עושים ,איזה תהליך צריך כאן..?האם יש טיפים איך לפתוח את הלב והנשמה ולהכניס גבר לחיי בצעדים קלים או שלדעתך צריך למשל תהליך קצר נוסף כדי להשיג את מה שנשמתי רוצה...?

היי דינה לצערי אני לא מכירה פתרונות שהם פתרונות "קסם" בנושאים מורכבים. אולי צריך אכן מדי פעם להחליף סוג טיפול או מטפל כי כל תהליך הוא שונה וכל מטפל מביא איתו משהו אחר. עדיין אין מנוס לדעתי מלהמשיך ולטפל בעצמך וכמובן להמשיך להשאר אופטיטמית בנוגע לכל- הן בנוגע לזוגיות והן בנוגע להצלחת טיפול. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה