דימוי עצמי נמוך/פחד מפיטורין

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

19/10/2014 | 23:49 | מאת: נ.עובדיה

שלום, אני רוצה לתאר לך מצב בו נמצא בעלי, והייתי רוצה לקרוא קצת חומר על הבעיה לפני שאנסה לדבר איתו על הטיפול, אז רק אם תוכלי לכוון אותי לסוג הבעיה הפסיכולוגית. אז ככה, בעלי עובד בהייטק במקצוע טוב ומרוויח משכורת גבוהה. כל שנה בערך הוא מחליף עבודה, תמיד מפטרים אותו בסוף. כשהוא הולך לראיון לעבודה הוא משוכנע שהוא עובד עליהם ומוכר להם בלוף, הוא הולך עם ביטחון ורצון ובסוף מתקבל לעבודה, לי הוא תמיד אומר שהוא בינוני מינוס בתחום המקצועי אבל הם לא יודעים זאת. בתקופה ראשונית של מספר חודשים יש לו מצב רוח ללכת והם מרוצים ממנו אך אחרי כמה חודשים נהיית לו מין תחושה של דיסוננס קוגנטיבי (נראה לי) הוא מאבד ריכוז, מחפש אך לא לעשות את המוטל עליו, מרגיש לחץ וביקורת מהצד השני , הוא נכנס לדיכאון , מפסיק לגמריי לבצע משימות ובסוף מפוטר. לאיזה סוג של בעיה / הפרעה / פחד אפשר לשייך מצב שכזה?? תודה רבה .

היי אני לא יכולה לאבחן במדיום זה ומעבר לכך נראה לי שהאיבחון וההגדרה אינם משמעותיים. מה שמשמעותי הוא שנשמע שיש לבעלך קושי שהולך ומתגבר והשאלה היא אם הוא מוכן להתחיל לטפל בו. ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה