דימום לאחר קיום יחסי מין

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

24/05/2016 | 16:46 | מאת: מרינה

היי, לפני בן הזוג הנוכחי שלי היו לי בני זוג אחרים. לראשונה איתו הופיע לי חיידק שקראו לו - Mycoplasma pneumoniae - חיובי וגם לבן הזוג היה את החיידק וטופלנו באנטיביוטיקה. בלי קשר, לאורך תקופה ארוכה היו לי כאבים ודימום בזמן יחסים, הגניקולוג לאחר בדיקת קולופוסקופיה עשה לי צריבה ברקמה שראה לנכון שהיא הגורם לבעיה. כבר עברה כמעט חצי שנה ועדיין יש הרגשה של כאב ויש דימום מינימלי לאחר יחסים- דם נקי. האם זה כי יש לי צלקת? האם אנחנו צריכים לתקופה להפסיק? מה לעשות?

שלום מרינה, הצריבות לא תמיד מונעות את הדימום הבא. האם נילקחה ביופסיה? האם בוצעה חזרה על הבדיקה קולפוסקופיה? האם יש תרופות שגורמות לכך? מציע להתייחס בבירור לנ"ל ועוד. בברכה, ד"ר שרון

27/05/2016 | 21:56 | מאת: מרינה

היי, כן לאחר הצריבה שנעשתה עשיתי קולופוסקופיה פעמיים לאחר שתוצאות הפאפ לא היו תקינות. הקולופוסקופיה הייתה תקינה ולכן לא היה סיבה לקחת ביופסיה. התרופה היחידה שאני לוקחת זה גלולות- פליים. מה יעזור לי לדעתך? האם יש צורך להפסיק קיום יחסי מין לזמן מסוים? אולי יש לי צלקת מהצריבה שנפתחת כל פעם שאנחנו מקיימים?

מנהל פורום בריאות האישה