פטרייה בנרתיק

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

22/11/2015 | 20:00 | מאת: מלי

שלום. אני בת 33 עם 2 ילדים וסובלת כבר שנים מפטרייה בנרתיק עם הפרשות וגירודים וגם כאבים ביחסים. זה גם תמיד החמיר בהריון. תמיד נותנים לי פלוקנול בכדורים ולפעמים גם נרות (כבר ניסיתי 3 סוגים) והכל עוזר רק לשבוע שבועיים. יש עוד משהו שאפשר לעשות? אציין שהתרבית תמיד תקינה וגם בדיקת שתן ל STD תקינה. אין פתרון וזה מייאש.

מלי היי, חשבת אולי על האפשרות שזה כלל לא פטריה...? (תרביות תקינות והטיפול "לא עוזר"?). האפשרויות רבות מאד, ולכן מציע לבצע הערכה מחודשת. בברכה, ד"ר שרון

29/11/2015 | 15:21 | מאת: אורנה

אני סבלתי מבעיה דומה מאוד במשך שנים (עם הבדל אחד שאצלי במשטח הייתה קנדידה) וגם לי תרופות כבר לא עזרו. בסוף עברתי טיפול בחימום ואוזון במרפאה של ד"ר דיין בתל אביב ואחרי סדרה של טיפולים הכל עבר. אמנם מאז חזר אבל מראוד בקטנה. אין מה להשוות. זה כבר היה לפני יותר משנתיים. מאוד ממליצה לנסות.

הנושא הרבה יותר פשוט ממה שזה ניראה. עם הקשבה מוקפדת, ניתן לעקוב אחר אורח החיים של האשה, ולסייע לה בפתרון הבעיה. לכל הפונות אלי מצאנו פתרון לבעייית הגרד ולא משנה אם אכן היתה פטריה או לא. העיקרון המנחה אותי הוא החזרה למצב הניהול הטבעי של הגוף, מבלי להחזיר בו אלמנטים זרים. בברכה, ד"ר שרון

מנהל פורום בריאות האישה