הגיל המומלץ להפסקת טפול תרופתי באנדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

02/07/2015 | 18:54 | מאת: אתי

שלום, אני בת 50 ומאובחנת באנדומטריוזיס כבר כשבע שנים.עברתי ניתוח לכריתת נגע בשלפוחית השתן לפני כארבע שנים.בשנים האחרונות ללא ממצאים בנושא האנדומטריוזיס .הטיפול התרופתי שנים האחרונות הינו גלולות צרזט בצורה רציפה. בדיקות הורמונליות שביצעתי לא הצביעו על כניסתי לגיל המעבר שאלתי: האם ניתן להפסיק בגיל זה עם הגלולות ללא סכנה של התלקחות אנדו?

אתי היי, על פניו, אם בבדיקה אין איזשהו ממצא חריג, אינני רואה יתרון בהמשך הטיפול התרופתי. גם אם יופיע משהו, הקצב לא יהיה כזה שיגרום לבעיה בגילך. בברכה, ד"ר שרון

מנהל פורום בריאות האישה