רחם שרירני

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

30/06/2015 | 20:56 | מאת: שני

שלום, אני בת 47, ללא ילדים, דופלר אגן שעשיתי מראה: מספר מיומות סב סירוזיות שהגדולות שבהן 93x85x113ממ, 43 ממ ועוד, גודל גוף הרחם עצמו 67x35, אין לי כאבים ודימומים, לא יכולה לקיים יחסים אבר על זה אני יכולה להתגבר, שאלה: האם לכרות את הרחם? תודה רבה

היי שני, חסרה גם בדיקה קלינית, וגם לראות באולטראסאונד אם יש לחץ של המיומות על שלפוחית השתן או על הרקטום, ואז לשקול. בעיקרון לא בהכרח יש אינדיקציה לכריתת הרחם, יכול להיות שמעקב הוא אופציה בשבילך. מאידך, בשיקול יש לקחת בחשבון גם אם יש סיכון לממאירות. בברכה, ד"ר שרון

מנהל פורום בריאות האישה