דופלר אגן

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

18/04/2015 | 19:13 | מאת: שני

שלום, אני בת 47, מחזור לא סדיר, יש לי ברחם 3 מיומות גדולות תת סירוזיות וציסטות בשחלות, בשלב זה אני במעקב, קבעתי תור לבדיקת דופלר אגן והבדיקה יוצאת לי כ 10 ימים אחרי המחזור, האם לדחות את הבדיקה ולעשות אותה בשבוע שאחרי המחזור? ולמה מומלץ לעשות את הבדיקה בשבוע שאחרי המחזור? תודה רבה

שני שלום, במקרה שלך, אני כלל לא חושב שיש לכך משמעות. כל שלב בחודש הוא בסדר לבדיקת אולטראסאונד גינקולוגי. המיומות לא תלויות ביום של החודש, ולגבי הציסטות, אם הן לא פשוטות, אז גם זה לא תלוי ביום של החודש. בכל מקרה מציע שלא לדחות את הבדיקה, ואם יהיה צורך בבדיקה חוזרת לפרט מסויים, ורק אם, אז לשוב. בברכה, ד"ר שרון

מנהל פורום בריאות האישה