קצת ארוך- לאחר היסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

03/03/2015 | 00:45 | מאת: שירה

שלום לך ד"ר שרון עברתי אצלך לא מכבר היסטרוסקופיה ניתוחית להוצאת שארית הריון. ראשית אני רוצה להודות לך מקרב לב על האנרגיות הכל-כך טובות שלך. אמנם לא שוחחנו הרבה לפני הניתוח, אך מהמעט שכן דיברנו ראיתי רופא אנושי, אבהי רגוע וחייכן ועל כך תודה מקרב לב. להתעורר לאחר ההרדמה כשאתה לוחץ לי את היד בכזו אכפתיות ומבשר שהכל עבר בסדר זה כבר מרפא (לפחות את הנפש) יש לי כמה שאלות ברשותך: 1.את ההפלה הטבעית שלי עברתי לפני כחודשיים בשבוע 9 לאחר הפסקת דופק העובר. ההפלה כאמור הייתה ללא התערבות ולאחריה עברתי 2 בדיקות אולטראסאונד ע"י 2 רופאות שונות ושם נאמר כי הרחם נקייה לחלוטין. הספקתי לקבל ווסת ולאחר שבוע התחיל ללא אזהרה מוקדמת שטף דם אדיר מהרחם מלווה בקרישים. הדימום פסק לאחר שעתיים ובבדיקת אולטראסאונד במכשיר מתקדם יותר הודגם חומר החשוד כשארית עם זרימת דם. נכתב כי ישנה אי סדירות בחלל וזרימה בחלל בהמשך לרירית ומשמאל נצפה אי סדירות בנוסף החזר היפואקוגני בקוטר של 5.6 מ"מ בהיקפו עם זרימה עשירה. בנוסף מעט נוזל עכור בדוגלס.לעומת זאת במכתב הסיכום לאחר הניתוח נכתב כי חלל הרחם תקין עם שאחרית נמקית 0.5 ס"מ בקיר אחורי. ברצוני להבין. איך ייתכן כי באולטראסאונד נצפה חומר החשוד כשארית בקוטר 5.6 מ"מ עם זרימת דם ובניתוח הוצאה שארית נמקית ( מלשון נמק נכון? כלומר ללא זרימת דם?) 0.5 ס"מ ממה נובעים הפערים בין מה שהוצא בניתוח לבין מה שנצפה באולטראסאונד? 2. הממצא נשלח לפתולוגיה כפי שהוסבר לי ובעוד כ-3 שבועות אקבל תשובות לגביו. האם ייתכן שמה שהוצא מהרחם אינו קשור כלל לשארית הריון? ואם כך הדבר, ע"פ הנתונים שמסרתי, מה זה כן יכול להיות? אני די מודאגת... 3. הבנתי שחלק ממטרות ההיסטרוסקופיה היא להפריד הידבקויות קיימות ברחם אז איך זה ייתכן שהסבירו לי לפני הניתוח שחלק מהסיבוכים של הניתוח הן הידבקויות ברחם? איך פעולה שאמורה לתקן הידבקויות גורמת להן להיווצר באותו מעמד? איך אוכל לדעת אם נוצרו חס ושלום הידבקויות כתוצאה מהניתוח? 4. אני מניחה שאם היית רואה במהלך הניתוח שקיימות הידבקויות ברחם, או כל בעיה אחרת היית מציין את זה במכתב סיכום אני צודקת? 5. אם אכן תוצאות המעבדה יוכיחו שאכן מדובר בשארית הריונית אני יכולה להסיק מכך שהרחם שלי נקייה לחלוטין שהרי מטרת הניתוח הוא לנקות את הרחם לא? 6. האם עלי לקחת אנטיביוטיקה למניעת הידבקויות אפשריות? 7. שאלה אחרונה..האם אתה רק מנתח או שאפשר להגיע אלייך אם אני מחפשת גניקולוג שילווה אותי לקראת ההריון הבא? (אני שייכת לקופת חולים כללית ) מחילה על האורך. תודה על הסבלנות. חג שמח :)

שירה היי, אענה קצר לכל תשובה ברשותך: 1- במקרים לא מבוטלים קיים הבדל בין האלוטראסאונד לממצא האמיתי בהיסטרוסקופיה. אני לוקח את זה תמיד בחשבון. 2- סביר שזה שארית מההריון, בכל מקרה, צריך לחכות לתשובה. 3- כל התערבות עלולה לגרום להידבקויות ובעיקר אם יש זיהום. במקרה שלך, מזכרוני- לא סביר. 4- נכון. 5- כן. 6- אין צורך. 7- אין דבר כזה "רק" מנתח.., כנסי ל- www.mygynec.com זהו, התגברתי על השאלה הארוכה....:-), בברכה, ד"ר שרון

03/03/2015 | 21:46 | מאת: שירה

מנהל פורום בריאות האישה