מודאגת מאוד

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

16/12/2014 | 21:13 | מאת: בת 26

דר שלום. אני בת 26 ולאחרונה הפסקתי לקחת גלולות אחרי בערך 4 שנים רצופות של נטילה.מאז הפסקת הגלולות לא קיבלתי מחזור (עברו כבר קצת יותר מ4 חודשים!!!). רופא הנשים רשם לי את הכדורים "פרימולט נור" ואמר לי לעשות בדיקות דם אחרי נטילת הכדורים עשיופיע דימום. אני רוצה לדחות את הכדורים והדימום לעוד שבועיים, האם זה בסדר? כי הרפא בדק אותי לפני זה ואמר משהו על זה ש"רירית הרחם שלי מספיק עבה כרגע", אז אני צריכה להיבדק שוב אם אני רוצה לקחת את הכדור בעוד שבועיים? חוץ מזה כל העניין מדאיג אותי מאוד ואני מאוד פוחדת וחרדה שלא אוכל להביא ילדים. האם כשל שחלתי הוא מצב שכיח? והאם הוא הפיך...? מה שמוזר הוא שלפני חודש וחצי היו לי הפרשות שקופות נמתחות שלפי מה שקראתי מתרחשות בזמן הביוץ- אבל לא קיבלתי מחזור אחר כך. אתמול שוב היו לי הפרשות דומות, ייתכן שהפעם כן היה ביוץ? תודה.

שלום, מה שצריך לעשות בשלב הראשון הוא לבצע בדיקת פרופיל הורמונלי, ולהמשיך לפי הממצאים. לא ניתן לענות לך על רשימת השאלות, לפני שמבוצע הבירור. אבל, יהיו תשובות. בברכה, ד"ר אבישלום שרון

22/12/2014 | 10:17 | מאת: בת 26

בשביל לבצע את הפרופיל ההורמונלי אני צריכה לקחת את הפרימולט נור. האם ניתן לקחת את הכדורים בכל מצב, או שצריכה להתבצע בדיקה לפני? (כפי שכתבתי הרופא בדק אותי לפני שנתן לי את הכדורים, אבל במקום להתחיל לקחת אותם חיכיתי עם זה- השאלה אם אני יכולה עכשיו לקחת אותם בלי להיבדק שוב) תודה

מנהל פורום בריאות האישה