כאבי גב תחתון

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

28/10/2014 | 20:09 | מאת: חן

שלום! אני נכנסתי לשבוע 12 ואתמול התחילו לי כאבי גב תחתון וכאבי מחזור בבטן תחתונה והכאבים מקרינים לרגליים. האם זה תקין? ועוד שאלה. אתמול הרופא שלי בדק אותי באולטרסאונד ואמר שהעובר לפי גודל הגולגולת מתאים לשבוע 12.6. האם זה מצביע על בעיה? תודה מראש!

שלום חן, הכאבים יכולים להיות קשורים לגדילת הרחם, אך צריך גם לשלול זיהום בדרכי השתן למשל. לגבי גודל הגלולגולת, לא מודדים בשבוע זה, אלא מודדים מרחק בין קודקוד הראש לעצם הזנב, זה נקרא CRL, ולכן אני מציע פשוט לבדוק בשלב מתקדם יותר, קרי, בשבוע 15 ומעלה. בברכה, ד"ר אבישלום שרון

מנהל פורום בריאות האישה