כדור דוקסילין - האם מותר לפרק אותו לחלקים

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

21/10/2014 | 19:51 | מאת: טליה

בדיקת שתן נמצא כי יש לי M.Hominis PCR וגם U.Ureal/parvum-PCR. הרופאה רשמה לי דוקסילין פעמיים ביום למשך שבועיים. בהוראות מהרוקח הבנתי שאסור לרסק או ללעוס את הכדור כיוון שהוא מאוד חריף ועלול ליצור כיב בגרון.. (אסור אפילו לשכב חצי שעה אחרי שלוקחים אותו) אני לא מסוגלת לבלוע כדור שלם וחייבת לפרק אותו לפחות לארבעה חלקים קטנים. וגם אז הכדור משתהה לי בפה לפני שאני מצליחה לבלוע אותו.. האם זה עלול ליצור בעיה וכיבים בלשון ובגרון? אולי אפשר לקבל את האנטיביוטיקה הזו באמצעות זריקה במקום כדורים? הרבה תודה מראש

שלום טליה, אפשר להחליף לסוג אנטיביוטיקה אחרת כמו אזיתרומיצין. בברכה, ד"ר אבישלום שרון

25/10/2014 | 09:55 | מאת: טליה

תודה רבה על התגובה. שאלתי היא האם את האנטיביוטיקה שהצעת מותר לפרק ולבלוע בחתיכות קטנות מבלי חשש לכיבים?

מנהל פורום בריאות האישה