החלפת גלולות

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

20/10/2014 | 23:27 | מאת: ש

שלום, יש לי שתי שאלות, אתחיל עם הראשונה- אני לוקחת גלולות מסוג פמינט כבר קרוב לחמש שנים. החלטתי להחליף סוג כי אני חושבת שהסוג הזה כבר לא טוב לי. הרופא נתן לי מרשם לגלולות מינס. הבנתי שבשונה מפמינט את הגלולות מינס לוקחים כל החודש ויש 4 כדורים שונים בחפיסה. האם הדימום יהיה רק לאורך ארבעת הימים האלו? וכיצד אני עושה את המעבר? הרי בגלולות שלי היום אני צריכה לחכות שבוע מסיום החפיסה- פה אין הפסקה אז האם לקחת רצוף מיד לאחר סיום החפיסה שלי של פמינט? האם עליי לחכות שבוע? ואם אחכה X זמן ואז כשארצה להתחיל עם המינס הגלולה הראשונה בחפיסה לא תהיה תואמת ליום אז אוכל לדלג על כמה גלולות כדי להתאים את היום? שאלה שנייה שיש לי היא לגבי אורגזמה. מעט מביך אותי לשאול..אבל אני גומרת מאוד מהר, ומיד לאחר הגמירה אני לא יכולה להמשיך. אני יודעת שבנות אמורות להיות יכולות לחוות אורגזמות אחת אחרי השנייה, אבל אני לא יכולה להמשיך בקיום יחסי המין לאחר הגמירה- לעיתים זה כואב לי וברוב המקרים זה פשוט לא נעים. האם זה תקין? הגיוני? סליחה על האורך המתיש וריבוי השאלות.. תודה רבה שיר

שלום שיר, את המינס תתחילי באותו יום שלכאורה אמורה היית להתחיל את הפמינט הבא. הווסת הבאה "תמצא" לה מקום בסוף החודש, ובד"כ זה מה שיהיה קבוע. לגבי השאלה השניה, נא פני ליעוץ לא רפואי. בברכה, ד"ר אבישלום שרון

מנהל פורום בריאות האישה