שומן ווסת

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

01/09/2014 | 15:52 | מאת: ויקי

שלום! הייתי רוצה להבין יותר לעומק את הקשר בין תאי שומן לבין תהליך המחזור החודשי של אישה 1. למה צריך אחוז שומן מסויים כדי שיעבוד תהליך מחזור האישה 2. מה בדיוק יש בשומן (הורמונים/חומר אחר) שמאפשר תהליך סדיר של המחזור החודשי? 3. כשמסתכלים לשלבים של מחזור האישה (לפני, שיא, אחרי) באיזה שלב נכנסים לפעולה תאי שומן? 4. ואם תאי שומן מעלים את רמת הורמון מסויים, אז איזה בדיוק הורמון עולה כתוצאה מהשפעה של תאי שומן? שואלת את כל זה כי אני במשקל תקין, אבל וסת מגיעה רק כשאני במשקל עודף (55+15), גובה 165 תודה

שלום ויקי, מי שאחראי על המחזור של האשה בתקופת הפריון, אלו בעיקר השחלות, ואחוז השומן לא צריך לפגום. בברכה, ד"ר שרון

מנהל פורום בריאות האישה