שכחתי גלולה והופיע דימום

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

24/04/2014 | 19:29 | מאת: אורחת

שלום, אני נוטלת גלולות מיליאן, ואתמול - ביום ה-13 - שכחתי גלולה. לצערי הבחנתי בכך לאחר שעברו יותר מ-12 שעות, ובינתיים הספיק להופיע דימום שנראה כמו וסת ובנוסף תופעות שמורגשות אצלי בד"כ כשאני מקבלת וסת. נטלתי את הגלולה ברגע שנזכרתי, כפי שכתוב בהוראות השימוש. יש לציין כי זוהי החפיסה הראשונה ובחודש לפני כן לא נטלתי אף גלולות למניעת הריון. רציתי לשאול - 1) מהו הדימום הזה? האם זה וסת? 2) כמה זמן עלול להימשך? 3) ידוע לי שכעת איני מוגנת מהריון, האם במידה ואכנס להריון זה ישפיע איכשהו על בריאות העובר? אשמח לעזרתכם. תודה מראש!

שלום, אל דאגה, אם תיקלטי להריון, אין בעיה, ולא צפויה עם העובר. לגבי הדימום, זה מתאים לעובדה שהפיספוס בשעת נטילת הגלולה, קרה באמצע החפיסה, ובחפיסה הראשונה של הגלולות. אין בעיה קלינית. עלייך להמשיך בנטילת הגלולות כרגיל, ובחודש זה גם קונדום. בברכה, ד"ר אבישלום שרון

27/04/2014 | 22:38 | מאת: אורחת

האם יש בעיה להמשיך ליטול את החפיסה הבאה ברצף? (או חלק ממנה) זו החפיסה הראשונה אך בגלל מקרה מיוחד אני ממש רוצה לדחות את קבלת הוסת...

28/04/2014 | 15:54 | מאת: אורחת

האם יש בעיה לחבר את החפיסה השנייה (כלומר לא לקחת את ההפסקה). כאמור זו החפיסה הראשונה. תודה.

שלום, אין שום בעיה לחבר חפיסות. רק בצעי בדיקת הריון בתחילת החפיסה השניה כדי לשלול את האפשרות הזו. בברכה, ד"ר אבישלום שרון

מנהל פורום בריאות האישה