מי שפיר בגיל 37+

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

24/04/2014 | 13:17 | מאת: דנה

היי, אני בת 37 + ובלידה אהיה 38. הסקירה יצאה תקינה והסיכוי לסתמונת דאון לפי שקיפות גיל ובדיקת סקר טרימסטר ראשון הוא 1:1500. עברתי לפני ההריון מספר הפלות ואני מאד חוששת לאבד את ההריון. השאלה שלי האם מומלץ לי לבצע מי שפיר בגלל הגיל למרות התוצאות התקינות? האם יכול להיות שהעובר חולה במחלה גנטית שבודקים במי שפיר ובסקירה לא רואים כלום? אם אני לא אלך למי שפיר האם זה חוסר אחריות וסיכון? תודה

שלום דנה, את בסדר גמור, שום החלטה ממה שהצגת אינה בגדר חוסר אחריות. ממש לא. ההמלצה למי שפיר אינה חובה, זה פשוט הגבול שהמדינה החליטה למימון הבדיקה. את יכולה גם להשלים בביצוע החלבון העוברי במלואו, כולל אינהיבין, ואם הסיכון הוא לא גבוה, את ורק את, תישקלי ותחליטי אם זה בסדר לך. בהצלחה בהמשך ההריון, ד"ר אבישלום שרון

מנהל פורום בריאות האישה