מכה בבטן שבוע 15

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

24/04/2014 | 08:12 | מאת: קרן

היי, אתמול ביתי בת ה4 רצה אלי בהתלהבות ועם תנופה היכתה על הבטן שלי חזק עם 2 כפות ידיה( "יה יש לך שם תינוק") . זה כאב לי למשך דקה ועבר. המכה הייתה שיטחית( לא אגרוף- אלא כף יד) אבל היא זעזעזה את הבטן. לא היה דימום או משהו אבל אני ממש מודאגת. היא יכלה לגרום לי נזק? יש לי בדיקה ביום שני אבל עד אז הייתי רוצה לדעת מה ההשלכות והאם היא יכלה לעשות נזק להריון? תודה

קרן שלום, בכל מכה חזקה בבטן בהריון, ישנה האפשרות לפגיעה בשליה, ולכן, ההמלצה היא לבדוק מייד ולא להמתין. גם אם אין דימום שניראה דרך הנרתיק, זה לא שולל אפשרות לדימום פנימי בחלל הרחם. הסיכוי לפגיעה מאד מאד קטן, אבל, מאחר שקיים, כאמור, ההמלצה היא לבדוק. בברכה, ד"ר אבישלום שרון

מנהל פורום בריאות האישה