ד"ר אבישלום

דיון מתוך פורום  בריאות האישה

22/04/2014 | 15:15 | מאת: ליאור

לפני כשבוע וחצי לקחתי פוסטינור לאחר מגע מיני ללא אמצי מניעה לאחרונה הרגשתי הכללית השתנתה מדובר על כאבי ראש קלים, עייפות יתר, חוסר תאבון (בתור בחורה שאוהבת לאכול זה קצת מוזר) וצמרמורות בגוף. לפני שלקחתי את התרופה קראתי את ההוראות ותופעות הלוואי לאחר נטילת הכדור האם 10 ימים אחרי עדיין מקובל להרגיש את התופעות? דבר שני איני נוטלת גלולות לאחר ממצא היפודרמי בכבד האם פוסטינור יכול להשפיע תפקוד הכבד? והאם ממולץ לעבור בדיקה כלשהיא לראות שהכל בסדר לאחר נטילת הגלולה? אשמח לתשובה תודה ויום טוב

ליאור שלום, נטילת פוסטינור לא מבטיחה מניעת הריון ב- 100%, ולכן האפשרות של הריון בכל זאת, קייימת. מכאן, שהתופעות יכולות להיות קשורות לפוסטינור או להריון שניקלט. לגבי ההשפעה על הכבד, לא סביר שמנה אחת תיגרום לכך. בברכה, ד"ר אבישלום שרון

מנהל פורום בריאות האישה